Binnenkort heten wij geen Trendymeubels meer, maar Furnea!

Menu

Matrassen kopen? Wij helpen je!

De nachten zijn één van de belangrijkste onderdelen van het leven. Dat klinkt best zwaar vind je niet? Toch is het zo. Met een goede nachtrust kun je jezelf weer opladen om een nieuwe dag met frisse start te beginnen. Je bent vrolijker, je bent actiever, je voelt je vrolijker en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De basis van een goede nachtrust is een comfortabel bed en goede matrassen. Maar vooral goede matrassen kopen is soms best een moeilijke opgave. Er is zoveel keuze en er zijn soms grote prijsverschillen. Daarom helpen wij je graag op weg. In deze blog zullen wij een aantal matrassen vergelijken.

Matrassen kopen bij Trendymeubels

Matrassen vergelijken

Om misverstanden te voorkomen willen we allereerst even iets uit de wereld helpen. Er bestaan geen goede of slechte matrassen. Dit komt omdat iedereen een eigen lichaamsbouw, slaap en persoonlijke voorkeur heeft. Je moet dus zoeken naar een matras dat goed aansluit bij jou als persoon. Wanneer je begin met matrassen vergelijken moet je op een aantal dingen letten:
 1. Lattenbodem
  Niet alle matrassen zijn geschikt voor verstelbare lattenbodems, let daar dus goed op. Pocketspring matrassen kun je bijvoorbeeld niet gebruiken met verstelbare lattenbodems maar polyetherschuim matrassen wel. Een voorbeeld van een polyetherschuim matras is het Matras Smood.
 1. Slaaphouding en lichaamsgewicht
  Je hebt van die buikslapers, rug slapers en zijslapers. Ook dat is belangrijk bij matrassen vergelijken. Buikslapers kunnen het beste kiezen een stevig matras waarbij de rugwervel wordt ondersteunt. Zijslapers kunnen het beste kiezen voor matrassen met meer comfortzones zoals het Matras Tweet met 9-comfortzones.
 1. Warmteregulatie
  Heb je het snel warm of koud en transpireer je veel? Dit zijn ook belangrijke aspecten. Wil je graag koel slapen? Dan is een koudschuim matras zoals het Matras Comfort voor jou geschikt. Voor personen die veel transpireer is een pocketspring matras zoals het Matras Elina eigenlijk de beste keuze. Een traagschuim matras is weer het beste voor de echte koukleumen.
 1. Allergieën
  Wanneer je snel allergisch bent is het belangrijk om een antiallergisch matras te kiezen. Ook is het goed om te letten op een afritsbare tjik (de hoes) zodat je deze kunt wassen. Was deze op minimaal 60 graden want dan pas worden de huisstofmijt gedood.

Matrassen kopen bij Trendymeubels.nl

We kopen dat je met deze tips verder met jouw zoektocht naar het beste matras. Mocht je toch niet twijfelen bel dan gewoon even met onze klantenservice of kom langs in onze showroom. Ook voor een goede lattenbodems en bedden kun bij ons altijd terecht.