De woonblog van Trendymeubels.nl

 • Zo creëer je de ideale slaapkamer voor kinderen

  Slaapkamer inrichten voor kinderenJe wilt altijd het beste voor jouw kind als het op de slaapkamer aankomt. Ieder kind heeft weer andere wensen, en binnen de slaapkamer kun je hier optimaal op inspelen. Het is vandaag de dag erg gemakkelijk om de ideale slaapkamer voor kinderen samen te stellen. Je bent hierbij helemaal vrij in kleuren, meubels en accessoires, en dat levert bij iedere slaapkamer weer een unieke sfeer op. Bij Trendymeubels weten wij exact wat er nodig is om een mooie slaapkamer voor kinderen samen te stellen. Wij nemen jou in dit artikel daarom graag aan de hand om de diverse elementen in de slaapkamer maximaal te benutten. Lees hieronder hoe jij de huidige kamer omtovert tot een fantastische slaapkamer voor jouw kind. 

  Praat over de gewenste kleur

  Kinderen hebben vaak zelf een aantal wensen als het aankomt op de eigen slaapkamer. De meeste kinderen hebben een lievelingskleur en zien deze kleur graag terug als centrale kleur. Vraag daarom eerst naar de gewenste kleur voor de slaapkamer. Veel meisjes kiezen voor roze of geel, terwijl jongens vaak voor rood en blauw gaan. Je kunt deze kleur aanhouden voor de vloer en muren. Daarbij kunnen de kleuren ook terugkomen in de slaapkamermeubels. Denk hierbij aan een roze bed voor meisjes of een donkerblauw bed voor jongens. 

  Deel de slaapkamer op

  De slaapkamer is niet alleen om in te slapen. Deze wordt ook gebruikt om te spelen, te lezen en om hobby’s uit te voeren. Het is slim om de slaapkamer in zones op te delen, om zo voor alles voldoende ruimte te hebben. Iedere slaapkamer heeft weer andere afmetingen. Houd daarom rekening met de beschikbare ruimte. Denk hierbij ook aan de benodigde ruimte voor het bed, omdat dit over het algemeen de meeste ruimte opneemt. Hieronder geven wij jou nog een aantal tips voor het inrichten van ieder deel van de slaapkamer.

   

  De slaapruimte inrichten

  Binnen de slaapruimte is het mooi om de centrale kleur verder door te voeren. Kies samen met jouw kind een mooi bed. Je hebt bij kinderbedden de keuze uit een normaal bed, een hoogslaper en een stapelbed. Neem bijvoorbeeld het stapelbed SAS Dream Well van Interlink. Dit kleurrijke houten stapelbed past in iedere kinderkamer. Het neemt weinig ruimte in en kan in combinatie met het beddengoed naar wens worden ingericht.Stapelbed voor kinderen

  De speelruimte inrichten

  Binnen de speelruimte wil je vooral rekening houden met de vloer. De meeste kinderen spelen graag op de vloer. Je kunt de speelruimte inrichten met een speelgoedkist, een leuk vloerkleed en een extra speelgoedkast. Zo is het kindervloerkleed Towerland van NewJoy een leuke toevoeging aan een slaapkamer voor meisjes.Vloerkleed voor kinderkamer

  De leesruimte inrichten

  Bij de leesruimte staat het bureau centraal. Hier past ook een leuke bureaustoel bij. Zo kan jouw kind aan het bureau lezen of huiswerk maken. Dit onderstaande kinderbureau Paco van Interlink is leuk voor een slaapkamer voor jongens. Deze is ook in de kleur roze verkrijgbaar.Kinderbureau in de slaapkamer

  De hobbyruimte inrichten

  Naast een speelruimte is het ook leuk om een hobbyruimte aan de slaapkamer toe te voegen. Hier kun je jouw kind lekker laten knutselen, spelen en leren. In de Nautica boekenkast van NewJoy kan jouw kind alle hobbyspullen neerzetten.Opbergmeubel voor de kinderslaapkamer

  Alles voor de perfecte kinderslaapkamer

  Bij Trendymeubels vind jij alles voor het inrichten van de beste slaapkamer voor jouw kind. Bekijk hier ons ruime assortiment aan kinderkamer meubels en stel eenvoudig een nieuwe slaapkamer samen.
 • De leukste Scandinavische designmeubels van dit moment!

  Scandinavische designmeubels

  De Scandinavische interieurstijl is de laatste jaren steeds verder doorgegroeid in Nederland. Steeds meer Nederlandse huishouden kiezen voor de mooie stijl, waarin wit gecombineerd wordt met prachtige natuurlijke kleuren. Deze stijl is, zoals de naam al zegt, overgewaaid uit Scandinavië. Hier is een groot aantal huishoudens op basis van deze stijl ingericht, en dat resulteert in mooie interieurs.

  Wit zorgt voor een prachtig resultaat in combinatie met een brede lichtval. Als er veel zonlicht in jouw woon-, slaap- of eetkamer valt dan zorgt deze stijl voor een mooie uitstraling. Maar welke meubels passen nu bij een interieurstijl als deze? In dit artikel lees jij alles over de leukste Scandinavische designmeubels van dit moment!

  Innovation Splitback Slaapbank

  Een slaapbank is een handig meubel voor in de woonkamer, en kan ook handig zijn in de slaapkamer. Met deze Innovation Splitback slaapbank transformeer je iedere ruimte in een rustige ruimte waar jij op ieder moment achterover kunt liggen en even kunt slapen.

  Het design van deze slaapbank is helemaal gericht op rust. Het dikke matras zorgt voor maximaal comfort, waardoor je altijd lekker kunt slapen of gewoon lekker liggend naar de televisie kunt kijken. Als jij Scandinavische designmeubels aan jouw woonkamer wilt toevoegen dan is de Innovation Splitback slaapbank een goede basis!

  Germania Oslo Hal Combinatie

  Heb jij grote ramen rondom jouw hal? Dan creëer je in een handomdraai een prachtige uitstraling met de Germania Oslo hal combinatie. Deze samenstelling van mooie witte kastjes en houttinten zorgt direct voor een Scandinavisch interieur.

  De Scandinavische designmeubels staan vooral bekend om hun natuurlijke uitstraling, en dat zie je goed terug in dit meubel. Daarbij biedt dit halmeubel opbergruimte voor schoenen, jassen en tassen. Zo heb je altijd alles bij de hand voordat jij de deur uitgaat.

  M2 Kollektion Niko Salontafel

  Je ziet de natuurlijke stijl van de Scandinavische designmeubels ook goed terug in deze salontafels. De M2 Kollektion Niko salontafels passen perfect binnen een wit interieur. Je kunt deze goed combineren met een mooi vloerkleed. Salontafels staan centraal binnen de zitruimte van de woonkamer, en met deze salontafels creëer je direct een unieke uitstraling.

  Obsession Copacabana Vloerkleed

  Donkere kleuren passen goed binnen een woon- of slaapkamer met wit als kernkleur. Het biedt een prachtig contrast en maakt de ruimte helemaal af. Het Obession Copacabana vloerkleed is bovendien verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor jij dit gemakkelijk op de beschikbare ruimte kunt afstemmen.

  Tip: Vergeet geen antislipmat bij jouw vloerkleed te bestellen!

  Livlight Inez Hanglamp Grijs Small

  Deze hanglamp heeft een unieke uitstraling en zorgt voor mooie verlichting tijdens de donkere avonden. Door de beperkte zonnige dagen die onze Noorderburen hebben, is verlichting een belangrijk onderdeel van iedere kamer. En daar hoort natuurlijk een mooi design bij!

  De Livlight Inez hanglamp is een van de meest unieke Scandinavische designmeubels van dit moment! De hanglamp is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat jij deze helemaal kunt aansluiten op de andere meubels in jouw interieur.

  Een assortiment vol Scandinavische designmeubels!

  Bij Trendymeubels vind je een groot aantal prachtige Scandinavische designmeubels. Zo wordt het wel erg gemakkelijk om jouw woonruimtes om te toveren naar de prachtige Scandinavische interieurstijl! Bekijk direct ons assortiment en bestel deze online!

  Wil je meer leuke inspiratie voor de Scandinavische designmeubels? Bekijk dan ook ons Pinterest-board met mooie foto’s!

 • De rol van sfeerverlichting in de woonkamer

  Je wilt de juiste sfeer creëren in de woonkamer. Sfeerverlichting helpt om een warme uitstraling te creëren waarin jij je altijd lekker voelt. Of je nu lekker een avondje op de bank naar jouw favoriete programma’s kijkt of vrienden over de vloer hebt; verlichting zorgt voor de sfeer.

  Sfeerverlichting heeft de laatste jaren een belangrijkere rol gekregen. Sinds de opkomst van LED-verlichting en allerlei nieuwe lampen is het helemaal niet lastig om een fijne sfeer in de woonkamer te creëren. Zo kun je kiezen voor een fijne uitstraling waarin jij je altijd thuis voelt.

  Ideale sfeerverlichting voor de woonkamer

  Deze lampen met betonnen look zijn de laatste jaren bijzonder populair (Davidi Design Bindi Hanglamp)

  Een unieke sfeer creëren

  Het is op basis van het interieur mogelijk om een mooie sfeer met verlichting te creëren. Sfeerverlichting is de ideale manier om het interieur helemaal af te maken. Je kunt hierbij letten op de elementen binnen jouw woonkamer waar jij de meeste aandacht op wilt vestigen. Denk hierbij aan de zithoek of juist een muur met foto’s en schilderijen. Dit kun je het beste doorvoeren aan de hand van een lichtplan.

  Een eigen lichtplan maken

  Bij een lichtplan spreken we van een uitgewerkte tekening van jouw woonkamer. Verlichting legt een duidelijk accent op meubels, en binnen het lichtplan werk jij uit waar de verlichting uiteindelijk zal komen. Als de eethoek een onderdeel van de kamer is dan wil je hier extra verlichting, en hetzelfde geldt voor de zithoek en andere onderdelen van de woonkamer.

  Je houdt binnen het lichtplan rekening met de verschillende soorten verlichting: algemene verlichting en decoratieve verlichting. Sfeerverlichting valt onder beide soorten verlichting.

  • Bij algemene verlichting spreken we de grote lampen die in jouw woonkamer hangen of staan. Deze lampen staan altijd aan als je binnen verlichting nodig hebt.

  • Bij decoratieve verlichting moet je denken aan verlichting die niet essentieel is om de ruimte te verlichten, maar toch een extra element toevoegt met betrekking tot de uitstraling van de woonkamer.

  De juiste sfeerverlichting uitkiezen

  Je kunt bij algemene verlichting en decoratieve verlichting alle kanten op. Het is belangrijk om te kijken wat voor soort warmte je wilt creëren. En daarbij kunnen de soort lampen die je koopt ook een extra invloed op de sfeer hebben.

  Kies altijd voor verlichting die mooi aansluit bij de rest van jouw interieur. Als je een bepaalde stijl wilt creëren, zoals Scandinavisch of modern, dan passen bepaalde lampen erg goed bij jouw interieur. Bij een Scandinavische interieurstijl worden plafondlampen (algemene verlichting) gecombineerd met mooie vloerlampen. Bij de moderne stijl wordt vaak voor hanglampen gekozen, in combinatie met lampen op bijzettafels.

  Unieke sfeerverlichting met deze vloerlamp

  Een vloerlamp zoals de Davidi Design Petran Vloerlamp is perfect voor de moderne interieurstijl.

  Wat betreft design kun je vrijwel alle kanten op als het op sfeerverlichting aankomt. Je kunt voor excentrieke kleuren kiezen, of juist voor de basiskleuren. Zo zijn er altijd meerdere lampen die goed aansluiten bij jouw stijl en die mooi in het plaatje passen.

  Snel meer sfeer creëren dankzij deze hanglamp van Livlight

  De Livlight Kylie: perfect voor woonkamers met wit als centrale kleur.

  Bekijk ons ruim assortiment aan sfeerverlichting

  Bij Trendymeubels vind je een groot assortiment aan lampen die binnen verschillende stijlen passen. Ons aanbod bestaat uit verschillende bekende merken en is hiermee ideaal om mooie verlichting in jouw woonkamer aan te brengen.

  Bekijk direct ons aanbod en breng meer sfeer in jouw woonkamer >>

 • 7 Tips voor het inrichten van een kantoor aan huis

  Kantoor aan huis inrichtenThuiswerken is prettig en zorgt weer voor nieuwe inspiratie. En daar hoort natuurlijk een mooie werkplek bij! TrendyMeubels weet hoe belangrijk een mooi en goed ingerichte werkplek is. Daarom geven wij jou in dit artikel 7 tips voor het inrichten van een kantoor aan huis. 

  Tip 1: Zorg voor een goed bureau

  Het kantoor aan huis begint bij een goed bureau. De afmetingen van het bureau zijn hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Je wilt goed kunnen werken, dus het bureau moet de juiste hoogte hebben. Zit je voorovergebogen of met opgetrokken schouders? Dan kan dit voor vervelende klachten zorgen. Dit is de reden dat ergonomie op steeds meer werkplekken wordt doorgevoerd. Een mooie kleur en voldoende opbergruimte is daarbij ook nooit verkeerd. Kijk bijvoorbeeld naar het Sixtens Strada Bureau. Dit bureau heeft een mooie en toch simpele kleurencombinatie en heeft twee handige opbergvakken voor belangrijke documenten.

  Tip 2: Ga voor een bureaustoel die lekker zit

  Een comfortabele bureaustoel is de perfect aanvulling op een goed bureau. De bureaustoel bepaalt grotendeels jouw werkhouding. Je wilt lekker kunnen zitten in jouw kantoor aan huis, dus kies je voor een bureaustoel die optimaal comfort biedt.  Je kunt bij een bureaustoel vrijwel alle kanten op. Wil je een simpele bureaustoel met een mooie kleur? Dan ga je bijvoorbeeld voor de Bondy Living Baldor bureaustoel. Heb je liever een stijlvol designmeubel om op te werken? Dan past de Jual Furnishings Alair Bureaustoel perfect in jouw werkkamer.

  Tip 3: Wissel af tussen staan en zitten

  Langdurig zitten kan leiden tot lichamelijke klachten in de rug, nek en schouders. Dit kun je eenvoudig voorkomen door af te wisselen tussen zitten en staan. Uit onderzoek blijkt dat je productiever werkt als je regelmatig wisselt tussen zitten en staan.  Een laptoptafel is dan ook een onmisbaar onderdeel voor jouw kantoor aan huis. Het is functioneel en biedt de mogelijkheid om productief te werken. De Interlink SAS Alexis Laptoptafel is op dit moment een van de meest populaire laptoptafels in ons assortiment.

  Tip 4: Zorg voor voldoende groen

  Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat kantoorplanten actief bijdragen aan een betere productiviteit. Eén onderzoek toonde zelfs aan dat een omgeving met voldoende groen voor maar liefst 15% meer productiviteit zorgt. Kantoorplanten zuiveren de lucht, geven het kantoor aan huis een natuurlijker gevoel en zijn daarbij ook mooi om te zien.  

  Tip 5: Behoud het overzicht met kantoorkasten

  Je wilt jouw kantoor aan huis mooi laten ogen, en toch is het regelmatig nodig om allerlei documenten te pakken en over het bureau te verspreiden. Voorkom dat het bureau er rommelig uitziet en gebruik kantoorkasten om het overzicht te behouden.  Kantoorkasten zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt voor een lage kantoorkast met veel lades gaan, zoals het Interlink SAS Simon Ladeblok, of kiezen voor een hoge kantoorkast zoals de Germania Duo Kantoorkast.

  Hoe hoger de kantoorkast, hoe groter de ruimte die beschikbaar is om de administratie en andere belangrijke documenten te bewaren. Let er wel op dat er voldoende ruimte in de werkkamer is om een hoge of brede kast te plaatsen. 

  Tip 6: Zorg voor voldoende verlichting

  Als mens hebben wij gedurende de dag voldoende zonlicht nodig. Het is belangrijk om het bureau dicht bij een raam te plaatsen, zodat zonlicht via een raam in het kantoor aan huis kan binnenvallen.  Is het niet mogelijk om dicht bij een raam te zitten? In dat geval is het raadzaam om door middel van werkkamerverlichting voldoende licht te creëren. Werkkamerverlichting staat niet gelijk aan zonlicht, maar is tijdens een zware werkdag onmisbaar. Het houdt je wakker en zorgt dat jouw ogen minder vermoeid raken. Overweeg om meerdere lampen aan te schaffen om zo een goed verlichte ruimte te creëren. Combineer plafondlampen met vloerlampen om iedere hoek van de werkkamer te verlichten.  

  Tip 7: Maak het interieur af met een mooi vloerkleed

  Een kantoor aan huis moet mooi ogen; je moet volledige creativiteit hebben als je aan het werk bent. Het interieur kan perfect worden samengesteld met een vloerkleed. Vloerkleden met meerdere kleuren passen goed in een kleurrijk interieur met verschillende soorten meubels.  Wil je het daarentegen erg zakelijk houden? Dan kun je het beste kiezen voor een wit of zwart vloerkleed.  

  Stel jouw eigen kantoor aan huis gemakkelijk samen

  Op TrendyMeubels.nl vind jij alle meubels voor een perfect kantoor aan huis. Wij hebben alles in huis om te zorgen dat jij de werkplek kunt samenstellen die jij verdient. Bekijk direct onze webshop en stel jouw eigen unieke kantoor aan huis samen!
 • Wat is de juiste lengte, breedte en hoogte voor jouw tv meubel?

  Benvenuto Design Solar TV Meubel

  In deze afbeelding: Benvenuto Design Solar

  Ben je op zoek naar een nieuw tv meubel? Dan is het handig om vooraf op een aantal factoren te letten. Je wilt tenslotte het ideale tv meubel kopen, welke goed aansluit bij de rest van jouw interieur, alle gewenste functies vervult en daarbij ook mooi oogt.

  De afmetingen van het tv meubel hebben invloed op het model waar je uiteindelijk voor gaat. Trendymeubels is jaren bekend met de trends en kwaliteiten van een goed tv meubel. Wij zullen jou in dit artikel daarom zo goed mogelijk adviseren bij de aanschaf van een nieuw tv meubel. In dit artikel kijken wij naar de juiste lengte, breedte en hoogte voor jouw nieuwe meubel.

  Heb je vooraf aan dit artikel, of naar aanleiding hiervan, vragen over tv meubels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij staan jou graag te woord en helpen jou graag de juiste keuze te maken.

  Hoe te meten voor een nieuw tv meubel

  Of je nu iemand bent die elke avond voor de televisie zit of iemand die gewoon af en toe een film kijkt, je wilt altijd een goed en gebruiksvriendelijk meubel. Het belangrijkste uitgangspunt bij de aanschaf van een nieuw meubel is de televisie. Hoe groter de televisie, hoe groter het meubel.

  Meet daarom eerst de lengte, breedte en hoogte van jouw televisie, om op basis daarvan te bepalen wat de minimale maten voor het tv meubel zijn. Ga hierbij niet uit van de afmetingen die op de doos of op internet staan, want dit zijn de afmetingen van het scherm. De rest van de televisie, zoals het bodemstandaard, worden hierbij niet meegeteld.

  Elmob Arcadia 21 TV meubel

  In deze afbeelding: Elmob Arcadia 21

  Ben je van plan een Home Cinema-systeem aan te leggen? Let er dan ook op dat er voldoende ruimte vrij is om deze elektronica neer te zetten. Je kunt de luidsprekers van het systeem op de tv meubel plaatsen. Hier is vanzelfsprekend extra ruimte voor nodig, om zo te voorkomen dat deze vallen of achter de televisie moeten staan.

  Het gewicht van de televisie speelt ook een grote rol. Als je een zware televisie hebt dan moet er ook een stevig tv meubel komen. Om jou een extra handje te helpen hebben wij bij ieder tv meubel op Trendymeubels aangegeven wat het maximale gewicht is dat het tv meubel aan kan.

  De ruimte rondom het tv meubel

  Een tweede factor die invloed heeft op de afmetingen van het tv meubel: de andere meubels die rondom het tv meubel staan en de beschikbare ruimte. Gebruik een meetlint om te bepalen hoe lang en breed deze ruimte is. Je wilt het tv meubel niet te ver uit laten steken, dus houd rekening met een bepaald limiet.

  De beschikbare ruimte in de hoogte is grotendeels afhankelijk van de overige accessoires die je aan de muur wilt bevestigen of op het tv meubel wilt plaatsen. Zo is er de laatste jaren een trend ontstaan binnen het interieur, waarbij men fotolijstjes en overige accessoires aan de muur hangt. Als je zelf ook deze plannen hebt dan is het slim om nu al rekening te houden met de beschikbare ruimte.

  Elmob Exclusive Small TV meubel

  In deze afbeelding: Elmob Exclusive Small

  Beschikbare ruimte in het tv meubel

  Heb je veel elektronische apparaten voor de televisie, zoals een console, DVD-speler, mediabox en soortgelijke elektronica? Overweeg dan om een meubel aan te schaffen waar je deze elektronica gemakkelijk kwijt kunt. Het is vaak nodig om langere kabels te kopen, maar dit bespaart veel ruimte aan de bovenkant van het meubel.

  Veel meubels komen met kastjes waar je deze elektronica kunt neerzetten. Let altijd goed op of het glas van deze kastjes toelaat dat de elektronica met de afstandsbediening wordt bestuurd, zelfs als de deurtjes van het kastje dicht zijn. Zo kun jij voorkomen dat je de kastjes altijd open moet laten als je televisie wilt kijken.

  Bekijk ons assortiment aan tv meubels

  Heb je voldoende informatie om een nieuw meubel uit te kiezen? Bekijk dan direct ons assortiment en kies uit een van de ruim 200 tv meubels. Neem je liever eerst even een kijkje? Dan kun je nu ook online onze showroom bekijken.

 • Tips bij het matchen van slaapkamermeubels

  Slaapkamermeubels met elkaar matchen

  Meubel in de foto: Davidi Design Adinda Boxspring

   De slaapkamer is voor veel mensen een belangrijke plek. Hier kom je iedere avond tot rust en word je iedere ochtend uitgeslapen wakker. Je kunt een slaapkamer volledig in eigen stijl inrichten. Hier passen meubels bij die helemaal aansluiten op jouw smaak en op de functionaliteiten die je hierin zoekt. Het matchen van meubels is niet gemakkelijk. Je hebt een duidelijk beeld van wat je wilt; en nu is het tijd om dit beeld om te zetten naar een prachtige slaapkamer. Wij geven jou in dit artikel een aantal tips voor het matchen van slaapkamermeubels. 

  Tip 1: Kies eerst een centrale kleur

  Slaapkamermeubels matchen met kleur

  Meubel in foto: Junine Roderick Hoekkast

  Een goede match start bij de juiste kleur; het is belangrijk om een of twee kleuren te kiezen die als kernkleuren worden gebruikt. Wit is een kernkleur die veel wordt gebruikt, want hier past vrijwel iedere kleur bij. De volgende kleurencombinaties komen dan ook vaak voor:   Je kunt deze kleur ook voor de muren gebruiken. De slaapkamer lijkt ruimer wanneer de meubels goed matchen met kleuren van de muur. 

  Tip 2: Ga uit van een specifieke stijl

  Net als in veel andere kamers in het huis, kan de slaapkamer helemaal op basis van één stijl worden ingericht. Of je nu liefhebber bent van de Scandinavische stijl of het lekker basic wilt houden, ook in de slaapkamer kun je alle kanten op. En dat biedt voordelen bij het matchen van slaapkamermeubels, want een groot aantal stijlen kent een uitgebreid assortiment aan meubels. Kies hierom voor meubels met dezelfde stijl. Als de boxspring met hoofdbord van oud hout is gemaakt dan is het mooi om de rest van de slaapkamer in dezelfde stijl in te richten. Voeg ook andere meubels toe die van oud hout gemaakt zijn, want zo krijg je een mooi geheel.  

  Tip 3: Kijk naar de slaapkamervloer

  De vloer heeft een eigen uitstraling die door de gehele slaapkamer is doorgevoerd. Of je nu laminaat of tapijt in de slaapkamer hebt, je wilt dat het meehelpt bij het verkrijgen van de gewenste uitstraling. Maak het jezelf daarom gemakkelijk en neem de vloer als centraal punt om slaapkamermeubels te matchen. Heb je toch liever een andere kleur dan laminaat? Dan kun je er altijd voor kiezen om een mooi tapijt over het laminaat te leggen. Veel mensen kiezen ervoor om een extra vloerkleed onder het bed te leggen.  De volgende foto geeft goed weer hoe je de meubels met de slaapkamervloer matcht. De rechte lijnen van de vloer zijn ook terug te zien in de kasten, het bed en een groot aantal accessoires die in de slaapkamer staan. De foto bewijst ook dat wit een goede keuze is als kernkleur voor de slaapkamer.

  Slaapkamermeubels matchen met de vloer Meubel in foto: Benvenuto Design Match Slaapkamerset

  Tip 4: Laat vorm een rol spelen

  De vorm van meubels speelt een grote rol bij de samenstelling van de slaapkamer. Je kunt veel verschillende vormen met elkaar combineren. De laatste jaren zijn strakke lijnen in de badkamer erg populair. Een houten vloer met strakke houten lijnen sluit goed aan op een strakke boxspring, zoals je in bovenstaande foto hebt kunnen zien. De accessoires in de slaapkamer kunnen hier mooi bij aansluiten. Combineer verschillende vormen met elkaar om de slaapkamer zo op een creatieve manier samen te stellen.  

  Tijd voor een nieuwe slaapkamer!

  Zoals je hierboven hebt kunnen lezen gaat het matchen van slaapkamermeubels om kleur, stijl, de slaapkamervloer en vorm. Met deze 4 uitgangspunten is het eenvoudig om een slaapkamer samen te stellen die helemaal aansluit bij jouw eigen smaak en stijl. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie of wil je trendy slaapkamermeubels kopen? Kijk dan in ons uitgebreide assortiment aan slaapkamermeubels. Dankzij de handige filters voor kleur, materiaal en merken wordt het heel gemakkelijk om de slaapkamermeubels te matchen.
 • Zo kies je een tv-meubel dat bij jouw interieur past

  Of je het nu leuk vindt of niet, een tv-meubel staat – of hangt – op een prominente plek in de woonkamer. Neem daarom de tijd voor de aankoop van een nieuw tv-meubel. In dit blog komen alle aspecten, waarmee je rekening kunt houden, aan bod.   

  Functie tv-meubel

  Allereerst is het zaak dat je weet welke functie het tv-meubel heeft. Wil je er alleen kabels in verstoppen? Of geef je de voorkeur aan een meubel met meer opbergruimte? De antwoorden op deze vragen zijn van invloed op de grootte van het televisiemeubel. Natuurlijk moet je ook rekening houden met de afmeting van de televisie.

  Zo kies je een tv-meubel dat bij jouw interieur past

  Tv-meubel Varianto – dat prima past onder een middelmatig tot grote televisie – biedt niet alleen ruimte voor kabels, maar bijvoorbeeld ook voor dvd’s en een spelcomputer. Handig aan dit meubel is de speciale deur: die hoeft namelijk niet open om de apparatuur te bedienen. Van verschillende kleuren binnenkant en glasplaten tot uitvoeringen met pootjes of een ophangsysteem, je stelt dit televisiemeubel zelf samen.

  Verder kun je kiezen tussen een klepdeur en een lade. Je maakt je bestelling compleet met een vaste beugel, een draaiende beugel of een kabelgoot. En om het af te maken kies je voor een fraaie led verlichting!

  Plek televisiemeubel

  Natuurlijk is ook de plek heel bepalend bij de keuze van een tv-meubel. Hangt jouw televisie aan een grote muur, die nog niet van invulling is voorzien? Kies dan voor een Tv wandmeubel.

  benvenuto-design-cube-combi-two-tv-wandmeubel-antraciet

  Met een Cube wandmeubel  – ontworpen en vervaardigd in Italië – tover je die kale muur om in een heuse blikvanger! Met volop opbergruimte achter gesloten deuren. Deze serie bestaat uit rechthoekige en vierkante elementen, uitgevoerd in hoogglans wit en hoogglans antraciet. Leuk detail: de rechthoekige wandkasten kun je zowel horizontaal als ook verticaal aan de muur bevestigen.

   

  Net als de Cube wandmeubelelementen zijn ook de Line Tv wandmeubels van Italiaanse makelij. De werkwijze is hetzelfde: met verschillende elementen stel je zelf het gewenste televisiewandmeubel samen.

  In tegenstelling tot de eerdergenoemde Cube serie bestaan er geen vierkante Line wandelementen. Verder zijn de Line elementen voorzien van handvaten.  

  benvenuto-design-line-combi-one_-wandmeubel-beige_1

  Tv-meubel: stijl en uitvoering

  Wil jij de televisie – en het bijbehorende tv-meubel – echt onderdeel maken van jouw interieur? En houd je wel van een knalkleurtje? Dan maakt jouw hart vast een sprongetje bij het zien van de Elmob tv-meubels.

  elmob-exclusive-small-tv-meubel-lifestyle

  Dit design tv-meubel – met mooie strakke lijnen – is verkrijgbaar in maar liefst 7 modieuze kleuren. En dat stijlvol en praktisch prima samengaan, dat blijkt wel als je het deurtje opendoet: een Elmob meubel is uitgevoerd met 4 vakken, waarin je veel spullen kunt opbergen. Hoewel de glazen deur de infrarood straling van de afstandbediening doorlaat – en dus gesloten kan blijven – is de inhoud van de kast niet zichtbaar. Wel zo fijn!

  Hopelijk heb je ideeën opgedaan voor de uitvoering van het gewenste tv-meubel. Misschien is het exemplaar van jouw dromen wel aan bod gekomen! Zo niet, kijk dan rustig rond in de webshop van TrendyMeubels. Geen enkel ander bedrijf biedt namelijk zo’n groot assortiment design tv-meubels.

 • In 5 stappen jouw woonkamer stijlvol inrichten

  Kan jouw woonkamer wel een metamorfose gebruiken? En wil je dit op een stijlvolle manier aanpakken? Met onderstaande stappen kun jij gemakkelijk en snel jouw woonkamer inrichten. Het resultaat? Een woonkamer waarin jij je écht thuis voelt. 

  1. Bepaal wat er allemaal in de woonkamer moet staan

  In 5 stappen jouw woonkamer stijlvol inrichten

  Om te beginnen doe je er goed aan om te bedenken wat er allemaal in de woonkamer moet staan. Tip: zet de kamer niet te vol. Lege plekken geven de woonkamer namelijk een ruimtelijk gevoel. En kies voor ruimtebesparende oplossingen, zoals de Victoria uitschuifbare eettafel. Voordat de meubels een plek krijgen, is het slim om een plattegrond van de ruimte te maken. En miniaturen van de meubelstukken. Al schuivende kom je vast tot de ideale indeling van de woonkamer.

  2. Denk goed na over kleurstelling van de basis

  Heel bepalend voor de sfeer – dus stijl – van de woonkamer zijn de muren, het plafond en de vloer. Die elementen moeten dus echt naar je zin zijn! Denk daarom goed na over de materialen. Én over de kleurstelling. Tip: op een moodboard kun je lekker experimenteren met verschillende materialen en kleuren. Zo werk je heel gericht toe naar een stijlvolle basis van jouw woonkamer.

  3. Houd de woonkamer opgeruimd

  benvenuto-design-cube-combi-six-tv-wandmeubel-beige

  Een opgeruimde woonkamer geeft rust. En dat kun je vast goed gebruiken! Geef ‘woonkamervervuiling’ zoals post, kranten, tijdschriften, iPads en laptops daarom een vaste plek. Gelukkig zijn er stijlvolle oplossingen voorhanden. Het wandmeubel Cube Zeven is een mooi voorbeeld. Je kunt zelf bepalen waar en hoe je de wandmeubelelementen monteert.

  germania-turin-dressoir-small-groen-life

  Ook het Turin dressoir biedt veel opbergruimte. In het kleurrijke open vierkant zou je een nog een mooie opbergdoos kunnen neerzetten.

  Houd je van een landelijke stijl? Dan wil je in jouw woonkamer vast een plekje vrijmaken voor het massief houten Westerland dressoir. Overigens is dit meubel er ook in een kleiner formaat.  

  opbergdoos-interlink-sas-winny-design-opvouwbaar-lifestyle2_2_1

  Natuurlijk zijn er ook spullen die je graag laat zien. Roomdivider Nullo biedt plek aan alle pronkstukken. Deze kast – bestaande uit zes vakken – kun je trouwens ook tegen de muur zetten. Goed om te weten: in de bijpassende opbergdoos Winny (verkrijgbaar in negen verschillende kleuren) kun je post en tijdschriften opbergen.

  4. Neem de tijd voor het inrichten van het lichtplan

  Als je weet welke meubels waar komen te staan – dus welke functie elke hoek in de woonkamer krijgt – dan is het tijd voor het lichtplan. Door te kiezen voor een vloerlamp en een tafellamp uit dezelfde serie – bijvoorbeeld van het merk Bondi – zet je een stijlvolle basis neer. Associeer jij stijlvol met energiezuinig? Kies dan voor led verlichting.

  5. Woonkamer inrichten: breng groene accenten aan

  De laatste stap op weg naar een stijlvolle woonkamer is het aanbrengen van groene accenten. Groen staat voor rust. Dus haal de natuur naar binnen! En koop een paar mooie planten. Heb je een rustige basis? Trek de kleur groen dan door naar bijvoorbeeld een meubel. Neem nu ladekast Colorado: dit handige opbergmeubel is verkrijgbaar met groene fronten.  

  germania-colorado-dressoir-multi-lades

  In de webshop van TrendyMeubels doe je nog veel meer woonkamer inspiratie op! Van modern en klassiek tot landelijk, alle stijlen zijn vertegenwoordigd. Een woonkamer inrichten was nog nooit zo leuk. En makkelijk! 

 • Tips bij het uitzoeken van vloerkleden die bij ieder seizoen passen

  Waar vloerkleden vroeger vooral bedoeld waren om de voeten warm te houden, heeft een vloerkleed nu de functie van woonaccessoire. Wil je een nieuw vloerkleed? Neem dan even de tijd om dit uit te zoeken. Deze tips komen je vast goed van pas!  

  1. Omvang vloerkleed

  Allereerst breng je de maten van het vloerkleed in beeld. Bij een kleed in de zithoek geldt de volgende vuistregel: zorg ervoor dat de voorpoten van de bank en de stoelen erop staan. Zo vormen de meubels één geheel. Een bijkomend voordeel is dat het kleed op z’n plaats blijft liggen. 

  Krijgt het nieuwe vloerkleed een plek onder de eettafel? Tel aan die zijden van de tafel, waaraan de stoelen staan, nog een kleine meter bij de afmeting van de tafel op. Als er mensen aan tafel zitten, dan staan de stoelen op het kleed. Ook een vloerkleed in de slaapkamer mag best iets onder het bed uitsteken.

  2. Materiaal

  Van hoog- en laagpolig tot polyester en 100% wol, je hebt bij de aankoop van een nieuw vloerkleed keuze uit verschillende materialen. En dat is fijn als je bijvoorbeeld rekening moet houden met een allergie. Of als je kleine kinderen hebt. Die doe je een groot plezier met een dik, hoogpolig vloerkleed! Er zijn zelfs kleden – geheel vervaardigd uit zijde – verkrijgbaar. Die zijn met de hand gemaakt. Een kleurrijk voorbeeld is het Obsession Saree Deluxe vloerkleed. Goed om te weten: dit kleed is voorhanden in verschillende kleurstellingen en in verschillende formaten.

  3. Design vloerkleed

  Vooropgesteld: het design van een vloerkleed moet passen binnen het interieur. Als de ruimte – en de kleurstelling – het toelaat, dan is een 3D kleed een geweldige aanvulling voor de woonkamer. Of slaapkamer. Neem nu het handgeweven Havanna vloerkleed: bijzondere motieven in trendy kleuren compleet met 3D effecten. Even kleurrijk – zonder 3D – zijn de vloerkleden uit de serie Esprit. Deze moderne vloerkleden met verschillende artistieke patronen worden ontworpen door een bekend meubelmerk.  

  4. Combineren van vloerkleden

  Het is een trend om verschillende vloerkleden met elkaar te combineren. Dan kun je denken aan effen met Oosterse vloerkleden. Maar ook aan combinaties met verschillende formaten. Heel fraai is een combinatie van een effen Tango vloerkleed – verkrijgbaar in wel 12 verschillende kleuren – met een Kashmir vloerkleed. Wil je een rond Oosters vloerkleed? Kies dan voor een exemplaar uit de serie Sahara.

  5. Speciale vloerkleden voor kinderkamers

  Zoek je een nieuw vloerkleed voor een kinderkamer? Laat je inspireren door de vrolijke Amigo vloerkleden. Van vissen en uilen tot piraten, auto’s en prinsessen, er zit vast een thema tussen dat jouw kind aanspreekt. De laagpolige structuur zorgt ervoor dat je deze kleden gemakkelijk kunt schoonmaken.

  6. Antislipmat

  Zeker op een gepolijste stenen vloer wil het nog wel eens gebeuren dat het vloerkleed verschuift. Gelukkig is er een oplossing: een antislipmat. Die wordt gemaakt in verschillende formaten. Ook voor jouw vloerkleed vind je een passende antislipmat.  

  Via de webshop van TrendyMeubels bestel je heel eenvoudig het vloerkleed van jouw keuze. Dit heb je razendsnel in huis! Over service gesproken: TrendyMeubels werkt samen met een professioneel reinigingsbedrijf. Vlekken op het vloerkleed? Er is een oplossing voorhanden.

 • Zo breng je in deze donkere dagen met kamerverlichting meer sfeer in huis

  livlight-hanglampen

  Een donkere hoek in de kamer. Of een peertje in de hal. Herken je deze situaties? Het aanbrengen van verlichting wordt nog wel eens uitgesteld. En dat is jammer, want verlichting is heel belangrijk voor de sfeer in huis.

  Het ideale lichtplan

  Thuis is nu eenmaal dé plek om je lekker te kunnen ontspannen. Het kan ook zijn dat je (regelmatig) thuis werkt. Hoe dan ook, over het algemeen spelen de meeste activiteiten zich af in de woonkamer. Om dit vertrek op de juiste manier te verlichten kun je denken aan een combinatie van de volgende lichtbronnen: werkverlichting (hoge contrast verlichting), accentverlichting en achtergrondverlichting (lage contrast verlichting). Met de juiste mix beschik je voor elke activiteit – op elk moment van de dag – over de juiste verlichting.

  Lampen met industriële look

  davidi-design-bindi-hanglamp-industrieel-grijs-kamerverlichting Davidi Design Bindi Hanglamp

  Naast het type lichtbron is ook de vormgeving van de lamp heel bepalend voor de sfeer. Niet voor niks wordt woonkamerverlichting gerekend tot de categorie woonaccessoires. De ontwerpers volgen de trends op de voet. En hebben een aantal robuuste lampen ontworpen, die passen binnen een industrieel interieur. Een mooi voorbeeld is hanglamp Bindi. Deze lamp met cementlook – eventueel twee naast elkaar – vormt een geweldige combinatie met een grote houten tafel.

  Kleurrijke sfeerverlichting

  Hanglamp Inez Grijs Hanglamp Inez Grijs

  Houd jij wel van wat kleur in huis? Dan spreken de Inez hanglampen (van het merk Livlight) je vast wel aan. Van basiskleuren zoals rood en zwart tot meer uitgesproken kleuren zoals roze, geel en zeegroen – mat en glimmend – deze serie bestaat uit maar liefst 16 kleuren. Verkrijgbaar in verschillende formaten.

  Ook de ronde Kylie hanglamp wordt gemaakt door Livlight, en vormt een ware eyecatcher boven de eettafel. Bij deze lamp kun je kiezen voor een afwijkende kleur van de binnenzijde. De combinatie van zwart met goud is heel populair!

  Sfeerverlichting met kandelaren en lantaarns

  Om de woonkamer extra sfeervol te maken kun je de hang-, plafond-, tafel- en vloerlampen afwisselen met kandelaren en lantaarns. Waar de robuuste Livlight Cors Kandelaar prima alleen kan staan, komt de Livlight Aira Kandelaar beter tot z’n recht als je er twee naast elkaar zet. Ook in de hal of in de slaapkamer geven kandelaren en lantaarns net dat gewenste subtiele lichteffect. Het voordeel van lantaarns – zoals de Bondy Living Gine Lantaarn – is dat je op een veilige manier kaarsen kunt branden.

  Livlight Cors Kandelaar Livlight Cors Kandelaar
  Livlight Aira Kandelaar Livlight Aira Kandelaar
  Bondy Living Gina Lantaarn Bondy Living Gina Lantaarn

   Energiezuinige verlichting: mooi én duurzaam

  Davidi Design Aylo Plafondlamp Davidi Design Aylo Plafondlamp

  Goed om te weten: veel sfeerverlichting is heel energiezuinig. Er komen bijvoorbeeld  steeds meer lampen met ledcombinatie op de markt. Zo is het strak vormgegeven frame van de plafondlamp Amelia voorzien van LED strips van 30W. Bovendien kun je deze lamp dimmen in vijf verschillende standen. Kortom, het gaat hier om een fraaie woonkamerverlichting, die zowel duurzaam als ook energiezuinig is.

  In de webshop van Trendymeubels.nl vind je heel eenvoudig de lamp die past bij jouw interieur. Je kunt zoeken op ‘naam’, ‘prijs’, ‘nieuw’, ‘meest verkocht’, ‘meest bekeken’ en ‘hoog gewaardeerd’. Ook de kandelaren en lantaarns zijn ondergebracht in de categorie ‘woonaccessoires’.

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 219

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 22