Logo - Trendymeubels.nl | Blog
  • 1.500 m² showroom
  • GRATIS bezorging
  • 60 dagen retourrecht
 Koopzeker van Centraal Beheer Achmea - Trendymeubels.nl | Blog
Ekomi - Trendymeubels.nl | Blog

Blog | Trendymeubels.nl

Maak je huis klaar voor de decembermaand

De decembermaand is wel de gezelligste maand van het jaar. Het is de tijd vol warmte, lichtjes en gezellig samen zijn met familie en vrienden. Dan wil je er wel op z’n best bij zitten. Wat kun je doen om je huis extra gezellig te maken?

De basis – een vloerkleed

Je wilt je huis zo sfeervol en warm mogelijk inrichten. Zeker in de koude maanden is warmte een belangrijk ding. Zoals je weet stijgt warmte op, de lucht vlak bij de vloer is het koudste in de kamer. De lucht bij je voeten is dus koud en het gevolg kan zijn: koude voeten. Als je eenmaal koude voeten hebt, trekt deze kou door je hele lijf. Daar kun je gelukkig wat aan doen: een warm vloerkleed zorgt voor de oplossing. Bovendien is zo’n kleed een sieraad voor je inrichting.

Vloerkleed Monaco

Vloerkleed Monaco

Gezellig zitten – met een eettafel en eetkamerstoelen

Met zoveel visite over de vloer wil je graag goed en comfortabel kunnen zitten. Stel je eens voor hoe heerlijk je zit aan een mooi versierde eetkamertafel op prachtige eetkamerstoelen. Laat dan het lekkere eten maar komen, met dit soort meubels wordt het dubbel genieten! Na het eten ga je lekker samen naar een leuke kerstfilm kijken. De film komt nog mooier uit, als de tv op een stijlvol TV-meubel is geplaatst. Ook dat is dubbel genieten: een prachtig meubel, met een oergezellige film.

Lichtjes zorgen voor gezelligheid

In je inrichting mogen met kerst uiteraard de lichtjes niet ontbreken. De kerstboom is versierd met gezellige linten lichtjes, die prachtig schitteren en weerspiegelen in de zilveren en gekleurde kerstballen. Kerstlichtjes kun je ook elders in je inrichting toepassen. Drapeer eens een snoer met kerstlichtjes over de kast, of over een van de andere meubels. Ook op de eettafel geeft dit een bijzonder effect. Ook kaarsen en waxinelichtjes doen het altijd goed. Met zoveel sfeerlichtjes kun je de grotere lampen in de kamer rustig wat dimmen.

Eettafel Absoluta

Eettafel Absoluta

Gezellig samenzijn met Kerst

Tijdens de Kerstdagen vier je hoe fijn en goed het is om samen te zijn. Samen genieten van elkaar, van lekker eten en van de gezelligheid. Je inrichting met nieuwe meubels, samen met prachtige sfeervolle verlichting maken het samenzijn tot een hoogtepunt van het jaar.

Gekleurde vloerkleden zijn weer helemaal terug!

In de afgelopen jaren voerden vooral egaal witte en zwarte vloerkleden de boventoon in menig huiskamer. Niet zo verwonderlijk, want de meubels in deze woonruimte hadden veelal een moderne strakke donkere of lichte uitstraling waarbij dergelijke kleden prima passen. De trend op het gebied van meubels verschuift echter langzaam maar zeker naar steeds meer verschillende vrolijke kleuren. Dit heeft tot gevolg dat er ook op het gebied van vloerkleden inmiddels een ruime keus is om kleurrijk op deze nieuwe trend in te kunnen haken. In dit artikel nemen we de vrolijk gekleurde kleden Hawaii en Waikiki met je door. Deze zijn online te koop bij Trendymeubels.nl.

Vloerkleed Hawaii

Het vloerkleed wat de naam Hawaii heeft meegekregen straalt een en al vrolijkheid uit. Het kleed bestaat uit tientallen gekleurde strak afgebakende blokken, die voor wat betreft de kleurstelling puur willekeurig lijken te zijn gekozen. Je hebt de keuze uit de types Multi 201 en Multi 202, waarbij de kleden van het eerstgenoemde type kleed bestaat uit kleine blokjes en het laatstgenoemde uit grotere gekleurde vlakken. Buiten de twee verschillende designs heb je tevens de keus tussen vier verschillende afmetingen: 80 x 150 cm, 120 x 170 cm, 160 x 230 cm of 200 x 290 cm. Voor beide designs geldt dat het een laagpolig vloerkleed is, zodat het stofzuigen ervan erg gemakkelijk zal gaan. Vloerkleed Hawaii doet het zonder twijfel goed in menig kinderkamer, maar misstaat ook zeker niet in andere woonruimtes als de rest van je inrichting ook een en al kleurrijke vrolijkheid uitstraalt.

Vloerkleed Hawaii

Vloerkleed Hawaii

Vloerkleed Waikiki

Ook het vloerkleed met de naam Waikiki is bont gekleurd. Je zou de verschillende designs van dit kleed eigenlijk vooral kunnen vergelijken met moderne schilderkunst. In het kleed wat de typenaam Multi 381 draagt is weliswaar een vakkenstructuur te ontdekken, maar de omlijning van de gekleurde blokken is aanmerkelijk minder strak dan bij de Hawaii vloerkleden. Type Multi 382 van dit kleed wekt daarentegen sterk de indruk dat er flink met een aantal met verf gevulde kwasten tegen een witte achtergrond aan is gespat. De twee zeer uiteenlopende designs van het Vloerkleed Waikiki hebben elk zo hun eigen stijl waardoor ze specifiek op een donkere of lichte inrichting aan kunnen sluiten. De Waikiki-kleden zijn in dezelfde maten verkrijgbaar als de Hawaii-kleden. Voor beide designs geldt daarnaast dat het ook hier om een laagpolig vloerkleed gaat, wat eenvoudig met een stofzuiger gereinigd kan worden.

Vloerkleed Waikiki

Vloerkleed Waikiki

Gewoon glas, of toch veiligheidsglas?

We kennen allemaal de salontafels met een glazen bovenblad, de glazen bijzettafeltjes en de mooie heldere glazen meubels voor onze audiovisuele apparatuur. Glas is mooi om te zien, makkelijk schoon te houden en neutraal. Of je nu van een moderne, landelijke of klassieke stijl houdt, glazen meubelen passen feitelijk overal bij. Ben je van plan om meubels van glas te kopen, vraag dan altijd of het veiligheidsglas betreft. Veiligheidsglas is een stukje duurder, maar 5 maal sterker dan gewoon glas.

Salontafel Abela

Salontafel Abela

Glas in de woonkamer

Een vitrine met je mooiste verzameling, een lectuurbak of toch gewoon een glazen plaat op je houten eettafel. Glazen meubels zijn makkelijk te reinigen en daarom heel hygiënisch. Zeker als het een salontafel betreft is het goed om te weten dat gehard glas temperatuursverschillen beter kan weerstaan en minder snel beschadigd. Gaat er toch iets mis, dan valt dit type glas in stompe brokjes uit elkaar zodat er minder kans is dat je jezelf snijdt.

Glazen meubels

Waar komen je spulletjes beter tot zijn recht dan op een glazen schapje. Laat je deze schapjes maken van gehard mat glas, dan valt de condens niet op en ben je er zeker van dat je hem helemaal vol kunt zetten. Extra sterk glas in de badkamer, misschien vind je dat niet nodig, bedenk dan wel dat een ongelukje in een klein hoekje zit en het prijsverschil niet erg groot is. Glas is in verschillende kwaliteiten te koop, van gewoon tot gehard, extra helder of toch gelaagd.
Kaptafel Liam

Kaptafel Liam

Extra sterk

Soms wil je gewoon zeker weten dat het glas extra sterk is en de kans dat het breekt tot het minimale is gereduceerd. Dit geldt natuurlijk vooral voor afscheidingswanden en meubels die wel wat gewicht moeten kunnen dragen. In een dergelijk geval kies je voor gehard gelaagd glas. Gelaagd glas, de term zegt het eigenlijk al, zijn twee of meer lagen glas op elkaar. Tussen deze lagen is een dunne elastische folie aangebracht. Deze folie voorkomt dat gelaagd glas, ook als het gebroken is, uit elkaar valt.

Kleuren glas en afwerking

De veronderstelling dat veiligheidsglas minder helder en dus minder mooi is dan gewoon glas is hardnekkig. Natuurlijk is er verschil in glas, niet alleen in de millimeters, maar ook in kleur. Toch is het zo dat ook gehard glas in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Van brons tot grijs, groen of toch extra helder. Ook over de randafwerking valt te praten, bol, schuin of in facet, er is keuze genoeg.

Hoe sidetables je hal sieren

Ga je de hal (opnieuw) inrichten en moet je besluiten welke hal meubels er in moeten komen? Denk dan eens aan een sidetable! Sidetables zijn ideale hal meubels omdat ze compact zijn en dus maar weinig ruimte innemen, maar tegelijkertijd toch heel veel te bieden hebben. Sidetables staan namelijk niet alleen erg mooi, je creëert er ook extra opbergruimte mee en je kan er leuke accessoires op zetten. Bovendien biedt het een handig plekje om je sleutels op te leggen als je binnenkomt. Je siert dus je hal op een praktische manier!

Sidetable Riva

Sidetable Riva

Creëer je eigen stijl

Meubels voor de hal zijn er uiteraard in diverse soorten en stijlen. Richt je hal daarom precies zo in als jij het mooi vindt. Sidetables vormen daarbij eigenlijk een heel handig uitgangspunt. Kies eerst de sidetable en richt vervolgens de rest van de hal in met een kapstok en bijvoorbeeld een schoenenkast. Houd je van tijdloos Scandinavisch design? dan is de Sidetable Germania Riva een erg goede keuze. Het is een fraaie combinatie van hoogglans en hout met 2 handige laden die je hal een gezellige, maar toch chique uitstraling geven terwijl het hout zorgt voor een warme sfeer.Gaat je voorkeur meer uit naar een elegant interieur dan is de Sidetbale Brucie echt iets voor jou. De unieke belijning van het notenhout is haast in de Art Deco stijl en geeft je hal een sierlijke uitstraling met een knipoog naar vroeger.


Maar misschien zijn moderne, strakke meubels meer jouw ding? Kies dan voor de Germania Chicago LED. Het is een strak en minimalistisch design van Duitse afkomst met fraaie LED verlichting bij de laden. Dat geeft deze meubels een prachtig effect en is bovendien handig in donker.

Bovengenoemde hal meubels zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden en er zijn dan ook nog talloze andere mogelijkheden. Ons advies; kies er eentje uit die je prachtig vindt. De andere meubelstukken kan je vrij eenvoudig houden, maar je sidetable is de echte blikvanger en zelf kan je er ook nog jouw persoonlijke stempel geven door er mooie woonaccessoires op te plaatsen zoals bijvoorbeeld een vaas met bloemen. Zo creëer je de voor jou perfecte hal waar men zich altijd welkom voelt!

De nieuwe collectie van Hubertus Meble

Anders dan anderen. Functioneel zijn. Opvallend en toch terughoudend. Dit zijn een paar kernwoorden waarmee je de stijl van Hubertus Meble kunt omschrijven.

Meubels

Meubels koop je maar een paar keer in een leven. Voor iemand die jong is, geldt dat ze vaak 2-hands zijn of gekregen. De volgende stap is om, al dan niet samen, een huis in te richten. De derde stap ontstaat op het moment dat er ook wensen kunnen worden ingevuld. Dit is het moment om naast functioneel denken, zoals een uitschuifbare eettafel, ook naar design te kijken. Een mooi voorbeeld is het nieuwe tv-meubel van Hubertus Meble dat 360 graden kan draaien. Op die manier kun je vanuit iedere hoek in de kamer tv kijken. Dit design past perfect in de collectie van hoogglans meubels van Meble.

Eettafel Xenon

Eettafel Xenon

Hoogwaardige kwaliteit

De Poolse ontwerper Hubertus Meble gebruikt hoogwaardige materialen en zoekt naar functionaliteit. Zijn hoogglans meubels zijn strak van uiterlijk, perfect geschikt in een modern interieur en tegelijkertijd warm. Deze warme uitstraling, het puur functionele en dat zo anders zijn, biedt ook kansen voor een gezellige inrichting. De vaak verrassende schoonheid en eenvoud doet niets af aan de kracht van zijn designs.

Zo zie je bijvoorbeeld zelden een uitschuifbare eettafel die qua design uitstraling heeft. Hubertus Meble gaat uit van de gedachte dat een eettafel ook goed moet werken als er vrienden of familie mee aan tafel gaan. Zo wordt een mooi ontwerp ook een functioneel ontwerp dat streeft naar huiselijkheid en gezelligheid.

TV meubel Marino max  TV meubel Marino

Anders dan anderen

Alhoewel de ontwerpen van Hubertus Meble op zoek zijn naar de spanning tussen ruimte en schoonheid, zijn ze allesbehalve star. Mede dankzij het prachtige materiaal waar hij gebruik van maakt, komen ze tot leven en tot hun recht. Wie een Hubertus Meble in huis neemt, voegt iets toe. Voor de kenner zijn ze direct herkenbaar. De niet kenner zal de in het oog springende ontwerpen niet kunnen vermijden en verbaasd zijn over de eenvoud in schoonheid. Dat maakt het merk Hubertus Meble anders dan anderen.

Salontafel Victoria

Salontafel Victoria

Hoogglans meubels

Toen Mondriaan aan zijn strakke vormen begon, werd hij niet door iedereen direct begrepen. Nu is hij wereldberoemd en komen die vormen overal terug. Toen Hubertus Meble zo’n 30 jaar geleden meubels in hoogglans en strak gevormd aanbod, moest de wereld daar ook aan wennen. Ook hij is nu vermaard en al heel wat keren gekopieerd. Een echte Hubertus Meble in huis is dan ook bijzonder.